Offre d’emploi – Job Universiteit van Amsterdam – Universitair Docent Kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen

Specifications – (explanation)
Location : Amsterdam
Function types : Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
Scientific fields : Taal en cultuur
Hours : 19.0 hours per week
Salary : € 3400 – € 5288
Education : Gepromoveerd
Job number : 16-339
Translations : nl
About employer : Universiteit van Amsterdam (UvA)
Short link : http://www.academictransfer.com/34768

Apply for this job within 10 days

Job description

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft een vacature voor een Universitair Docent Kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen.

De Universitair Docent (UD) zal worden aangesteld bij de afdeling Kunst & Cultuurwetenschappen, ten behoeve van de capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis. Zijn/haar onderzoek zal onderdeel uitmaken van de Amsterdam School of Historical Studies (ASH).Werkzaamheden

De universitair docent Kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen is gespecialiseerd op het gebied van de beeldende kunst van Italië en de Mediterrane wereld in de late Middeleeuwen. De UD is in staat om dit gebied op een zinvolle wijze te verbinden met andere gebieden van de (Middeleeuwse) Kunstgeschiedenis en met andere studiegebieden binnen de Geesteswetenschappen, vooral op het terrein van geschiedenis en cultuur. De UD zal bereid zijn te participeren in het Centre for Medieval and Renaissance Studies Amsterdam van de Universiteit van Amsterdam (CMRSA) en in de Amsterdam School of Historical Studies (ASH). De UD is een uitstekende en gemotiveerde docent en heeft een voortreffelijke wetenschappelijke reputatie en track record, blijkend uit belangrijke en recente publicaties en bijdragen.

De UD is belast met onderwijs op het BA en MA niveau en met de begeleiding van BA en MA studenten. De UD is een ervaren docent, die in staat is om nieuwe onderwijsinitiatieven op te zetten. Hij/zij zal in het onderwijs intensief samenwerken met andere medewerkers van Kunstgeschiedenis, zowel op het gebied van de Middeleeuwse Kunstgeschiedenis als daarbuiten. De UD beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk en is een actief onderzoeker, in staat om nieuwe onderzoeksinitiatieven te entameren. Hij/zij is bereid om jongere onderzoekers in raad en daad terzijde te staan.
Requirements

  • Gepromoveerd op een onderwerp betreffende het genoemde studiegebied;
    een voortreffelijke internationale reputatie op het gebied van het genoemde studiegebied;
  • excellent onderzoek op het gebied van het genoemde studiegebied;
  • excellente publicaties en andere wetenschappelijke bijdragen betreffende het genoemde studiegebied;
  • een uitstekend nationaal en internationaal netwerk;
  • competent en gemotiveerd om samenwerkingsverbanden op te zetten met andere deelgebieden van de Kunstgeschiedenis en andere disciplines binnen de Geesteswetenschappen;
  • ervaren en enthousiast docent;
  • competent en gemotiveerd om nieuwe onderwijsinitiatieven te ondernemen;
  • uitstekende beheersing van het Nederlands, Engels en Italiaans, ofwel de bereidheid om dat niveau te behalen binnen twee jaar na indiensttreding.

Conditions of employment

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van twee jaar, met uitzicht op een vast dienstverband, na een positieve beoordeling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3,400 tot maximaal €5,288 bruto per maand, bij een fulltime aanstelling van 38 uur per week (schaal 11/12, CAO Nederlandse Universiteiten). Start van de aanstelling is 1 januari 2017.

Employer

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.
Department

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen biedt u samenwerking met vooraanstaande onderzoekers binnen onderzoekinstituten die – mede door een multidisciplinaire benadering – internationaal hoog staan aangeschreven. Bovendien geeft u onderwijs in een dynamische omgeving waarin nieuwe onderwijsmethodieken worden ontwikkeld.

Met de nieuwe universitair docenten volgt u een uitgebreid introductieprogramma en krijgt u intensieve begeleiding gedurende het eerste jaar van de aanstelling. Aanvullende didactische scholing maakt deel uit van de aanstelling. Hierbij wordt rekening gehouden met eerder verworven competenties blijkend uit het onderwijsportfolio van de kandidaat. Het behalen van de ‘basiskwalificatie onderwijs’ behoort tot het verplichte introductieprogramma.
Additional information

Voor aanvullende informatie neemt u contact op met:

prof. dr. Hugo van der Velden

Source : Academic Transfer

A propos RMBLF

Réseau des médiévistes belges de langue française
Cet article a été publié dans Offre d'emploi. Ajoutez ce permalien à vos favoris.