Séminaire – Cycle de conférences de la Ruusbroecgenootschap

Elk jaar nodigt het Ruusbroecgenootschap enkele (internationale) onderzoekers uit om hun onderzoek voor te stellen. Het doel van deze Voorjaarslezingen is tweeledig:

  • de onderzoekers een kans bieden om hun onderzoek te presenteren en om te delen in de expertise van het Ruusbroecgenootschap
  • een gelegenheid creëren voor het Ruusbroecgenootschap om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen haar onderzoeksdomein

De Voorjaarslezingen vinden in 2022 plaats op vrijdagnamiddagen in maart, april, mei en juni op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen.

Locatie: lokaal Annexe, Rodestraat 14 (via Lange Winkelstraat), 2000 Antwerpen

Tijd: 14.00 -16.00

Inschrijven: bijwonen van de Voorjaarslezingen is gratis, maar gelieve uw aanwezigheid door te geven via: ruusbroec@uantwerpen.be

Programme :

Mary Heimann (Cardiff University), Bible-smuggling across the Iron Curtain (4 maart)

Lieke Smits (Ruusbroecgenootschap), Devotie, fictie, spel? De relatie tussen God en de ziel verbeeld in de laatmiddeleeuwse Lage Landen (8 april)

Sergi Sancho Fibla (Université Catholique de Louvain), Female Mysticism within the Carthusian Cloisters. Texts, Reception, and Gendered Representations (6 mei)

Sarah Joan Moran (Universiteit Utrecht), Heavenly Women: Patterns in Beguine Church Decoration in the Seventeenth-Century Southern Low Countries (3 juni)

Source : Ruusbroecgenootschap

A propos RMBLF

Réseau des médiévistes belges de langue française
Cet article a été publié dans Séminaire. Ajoutez ce permalien à vos favoris.