Offre d’emploi – Université d’Anvers : Zelfstandig academisch personeel domein culturele en/of politieke geschiedenis van de middeleeuwen

Het Departement Geschiedenis van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte heeft volgende voltijdse vacature: zelfstandig academisch personeel in het domein van de culturele en/of politieke geschiedenis van de middeleeuwen.

UA - Logo

Uw opdracht

 • U doceert onder meer Middeleeuwen: Cultuurgeschiedenis (6 STP en 45 uren) en/of Middeleeuwen: Politiek en Instellingen (6 STP en 45 uren), Heuristiek Middeleeuwen (3 STP en 30 uren) en Historisch Atelier (6 STP en 45 uren).
 • U bouwt onderzoek uit in het domein van de culturele en/of politieke geschiedenis van de middeleeuwen binnen het Centrum voor Stadsgeschiedenis en/of Power in History: Centrum voor Politieke Geschiedenis.
 • U verwerft en beheert onderzoeksfondsen.
 • Ook dienstverlening behoort tot uw takenpakket: u neemt onder meer actief deel aan de organisatie van de Opleiding en het Departement Geschiedenis. Op termijn zal u eveneens universitaire bestuursfuncties opnemen.
 • U draagt actief bij tot de internationale zichtbaarheid van het Departement Geschiedenis.

Uw profiel

 • U bezit een doctoraat op proefschrift in de Geschiedenis of een vergelijkbaar proefschrift over de culturele en/of politieke geschiedenis van de Europese middeleeuwen.
 • U hebt enkele jaren postdocervaring of gelijkwaardig.
 • U legt in uw onderwijs de juiste accenten die passen binnen de visie op onderwijs van de Universiteit Antwerpen.
 • Uw onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij de beleidslijnen van de universiteit.
 • U beschikt over (potentiële) leiderschapskwaliteiten.
 • U bent kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht.
 • U kunt voldoen aan de wettelijke taalvereisten voor zowel de kennis van de onderwijstaal als van de bestuurstaal, het Nederlands. De Universiteit Antwerpen voorziet hiervoor in de nodige ondersteuning.
 • Uw onderzoeksprofiel sluit aan bij dat van het Centrum voor Stadsgeschiedenis en/of dat van Power in History: Centrum voor Politieke Geschiedenis.

Wij bieden

 • ofwel een aanstelling in de graad van docent, in tijdelijk dienstverband in het tenure track stelsel voor een duur van vijf jaar. Deze periode mondt uit in een onmiddellijke vaste benoeming in de graad van hoofddocent, als het universiteitsbestuur de prestaties van betrokkene gunstig beoordeelt op basis van vooraf gestelde en bekend gemaakte beoordelingscriteria;
 • of een voltijds ambt in de graad van hoofddocent of hoger, die in principe aanleiding geeft tot een benoeming in vast verband. Het universiteitsbestuur kan, in geval van een eerste benoeming tot lid van het ZAP, overgaan tot een aanstelling in tijdelijk dienstverband voor een duur van ten hoogste drie jaar. Deze periode mondt uit in een vaste benoeming indien het universiteits­bestuur de prestaties van betrokkene gunstig beoordeelt;
 • datum van indiensttreding is 1 oktober 2016;
 • een brutomaandwedde van een voltijds docent varieert van € 4.009,52 tot € 5.910,19; en voor een voltijds hoofddocent van € 4.591,43 tot € 7.213,07;
 • een dynamische en stimulerende werkomgeving.

Hoe solliciteren?

 • U kunt alleen online solliciteren, en dat tot uiterlijk 24 maart 2016.
 • Er gebeurt een preselectie op basis van de ingediende kandidaturen; de verdere selectieprocedure is functiegericht en wordt door de selectiecommissie vastgesteld.
 • De interviews van de door een selectiecommissie gepreselecteerde kandidaten zullen plaatsvinden op 9 mei 2016.
 • Voor informatie over het invullen van het sollicitatieformulier kunt u contact opnemen met Myra De Munck (Tel. 03 265 32 24).
 • Met inhoudelijke vragen over de functie kunt u terecht bij prof. Luc Duerloo, tel. +32 3 265 4289, luc.duerloo@uantwerpen.be.

De Universiteit Antwerpen is een gezinsvriendelijke organisatie, met aandacht voor gelijke kansen en diversiteit. Ons HR-beleid voor onderzoekers werd door de Europese Commissie bekroond met het kwaliteitslabel ‘HR Excellence in research’.

 

A propos RMBLF

Réseau des médiévistes belges de langue française
Cet article a été publié dans Offre d'emploi. Ajoutez ce permalien à vos favoris.