Offre d’emploi – Pre-industriële economische geschiedenis (KULeuven)

Tewerkstelling : Voltijds
Plaats : Leuven
Solliciteren tot en met : 15/12/2017

Voor de Onderzoekseenheid Geschiedenis zoeken wij een voltijdse ZAP’er : Profielvacature: Pre-industriële economische geschiedenis
Aan de Faculteit Letteren van de KU Leuven is een voltijds ambt in het zelfstandig academisch personeel vacant in het domein van de pre-industriële economische geschiedenis. We zoeken een internationaal georiënteerde kandidaat met een sterk onderzoeksdossier en bewezen onderwijscompetentie.
KULeuven-logo-2012
De Faculteit Letteren werd de afgelopen jaren door onafhankelijke accreditatiecommissies systematisch hoog gerangschikt op vlak van onderzoeks- en onderwijskwaliteit. Ze kan bouwen op een degelijke onderzoekinfrastructuur, een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk zowel in de academische wereld als in het maatschappelijke veld, en een ondersteunende werkomgeving.De Onderzoekseenheid Geschiedenis heeft nationaal en internationaal een sterke reputatie. Ze bestaat uit vijf onderzoeksgroepen, waaronder de Onderzoeksgroep Middeleeuwen en de Onderzoeksgroep Nieuwe Tijd, en zij draagt bij tot het onderwijs in de geschiedenis op bachelor- en masterniveau.

Opdracht

Onderzoek

U bent verbonden aan de Onderzoekseenheid Geschiedenis (Onderzoeksgroep Middeleeuwen of Onderzoeksgroep Nieuwe Tijd). Binnen dit kader voert u onderzoek van internationaal niveau op het domein van de pre-industriële economische geschiedenis. U werkt over de economische geschiedenis van de middeleeuwen en/of de nieuwe tijd in vergelijkend Europees en globaal perspectief. Onderzoek over de Lage Landen strekt tot aanbeveling.

Het behoort tot uw opdracht om onderzoeksprojecten aan te trekken, nationale en internationale samenwerkingsverbanden uit te bouwen, excellente wetenschappelijke resultaten voor te leggen en zo een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van uw onderzoeksgroep. U bent in staat competitieve financiering te verwerven en u begeleidt doctoraten.

Onderwijs

U verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs binnen het domein van de geschiedenis met een duidelijk engagement voor de kwaliteit van de opleiding als geheel. U engageert zich om in de Bachelor en de Master Geschiedenis te doceren en om in te staan voor opdrachten over digitaal informatiebeheer en kwantitatieve methodes. U verstrekt onderwijs op de Leuvense en de Kortrijkse campus. U begeleidt masterproeven in de opleiding Geschiedenis en bent bereid onderwijsopdrachten te aanvaarden die zowel in het Nederlands als in het Engels dienen te worden verstrekt.

Uw onderwijsopdracht omvat bij de aanvang van uw mandaat minimaal de volgende colleges:
– Kwantitatieve onderzoeksmethoden en informatiekunde (B-KUL-F0LJ0B), partim, bachelor, campus Leuven

– Kwantitatieve onderzoeksmethoden en informatiekunde (B-KUL-V0AH3B), partim bachelor, campus Kortrijk
– Economische ontwikkeling en sociale implicaties tijdens de middeleeuwen (400-1500) (B-KUL-F0UI9A), master
– Economy and Societies in the Early Modern World, 1500-1800 (B-KUL-F0UK0A), master
– Een nader te bepalen methodologisch opleidingsonderdeel

De onderwijsopdracht telt gemiddeld zes contacturen per week en kan eventueel gewijzigd worden in functie van de noden van de opleiding.

U ontwikkelt uw onderwijs overeenkomstig de visie van de KU Leuven op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs en u maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die de faculteit en de universiteit aanbieden.

Dienstverlening

U bent bereid tot wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening.

Vereisten

U hebt een diploma van Doctor in de Geschiedenis. Uw kwaliteit als onderzoeker binnen het domein van de pre-industriële economische geschiedenis blijkt uit internationale onderzoekservaring en uit publicaties in toonaangevende tijdschriften en boeken.

U hebt aantoonbare kwaliteiten voor het academische onderwijs. U bent collegiaal ingesteld en bezit organisatorische en leidinggevende vaardigheden.

Een zeer goede kennis van het Engels is een vereiste.

De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij de aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen. Vooraleer u in het Nederlands of in het Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands of respectievelijk het Engels te verwerven.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling in een intellectueel uitdagende omgeving. De KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zij is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. Zij werkt hiervoor actief samen met haar onderzoekspartners in binnen- en buitenland. Haar studenten biedt ze een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau.

Afhankelijk van uw dossier en uw kwalificaties wordt u aangesteld of benoemd in een van de graden van het zelfstandig academisch personeel: docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar. Junior onderzoekers worden in principe aangesteld als tenure-track docent voor een periode van 5 jaar; nadien worden ze, bij positieve evaluatie, benoemd als hoofddocent.

Interesse

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Brigitte Meijns, tel.: +32 16 32 49 98, mail: brigitte.meijns@kuleuven.be of prof. dr. Jo Tollebeek, tel.: +32 16 32 49 75, mail: jo.tollebeek@kuleuven.be.
Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.
Bij uw sollicitatie voegt u een research statement (1 à 3 pagina’s), dat uw meerwaarde voor het onderzoeksprogramma van de Onderzoekseenheid Geschiedenis aantoont. Daarnaast schetst u in een teaching statement uw visie op academisch onderwijs (1 à 3 pagina’s).KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit, religie of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 15/12/2017 via onze
Source : KULeuven

A propos RMBLF

Réseau des médiévistes belges de langue française
Cet article a été publié dans Offre d'emploi. Ajoutez ce permalien à vos favoris.